Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки шамарите, ще подобрим ли рекордът по брой туристи?

28 юни 2017, 08:45 часа • 2623 прочитания

Такъв въпрос зададе водещият на Нова телевизия Виктор Николаев на министъра на туризма Николина Ангелкова, визирайки поредният случай - този път от Несебър, с агресия, свързана с туристи.

Според нея от януари до май месец ръстът на туристите е 13% спрямо миналата година. Приходите пък са между 0,5-1% по-големи от броя на туристите, които ни посещават. Ангелкова уточни на база тази статистика, че макар и с много малки крачки се върви към привличане на по-висок клас туристи. По думите ѝ пред Нова телевизия семейният туризъм заема над 60% от общия, а случаи като този в Несебър и от Слънчев бряг били по-изолирани и не може да става за алкохолен туризъм. Всяка държава има един курорт за забавление - например в Испания е Ибиса, в Гърция е Миконос, у нас е Слънчев бряг, добави Ангелкова.

Министърът на туризма посочи, че точно заради репутацията на курортно място за забвление ще има промени в Закона за туризма и в специализирана наредба, за да се определя статут на всеки курорт и съответно по този статут да се издават разрешителни за например строеж на определен вид постройки.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес