Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На практика политическият елит има привилегии при лечението на коронавирус

02 ноември 2020, 08:34 часа • 3293 прочитания

На практика политическият елит има привилегии при лечението на коронавирус. Като че ли в България си остава похватът да се обадим на някой познат. В България много трудно се разписва какъвто и да е алгоритъм. Това заяви д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

Като много тревожен факт лекарят посочва, че при обаждане на телефон 112 няма изготвен алгоритъм за помощ – операторът да ти каже какво да правиш, освен „ами сега ще видим”. Мисля, че трябва да се научим да живеем през следващите дни, че не за всеки ще дойде линейка, каза още Хасърджиев пред Нова телевизия. И даде съвет да не чакаш линейка, ако има нужда. Но и даде съвет, че не при всеки е нужно да се търси лекар – най-важното е дали имаш или не дихателна недостатъчност. Ако не можеш да си довършиш изречението, без да се задъхаш, имаш нужда от помощ, даде рецептата лекарят.

„Нека не се поддаваме на паниката – в крайна сметка това е една инфекция, която повечето от нас ще я прекарат добре”, заяви лекарят.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес