Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте лицето на "стопанката" на Том и Джери

19 септември 2016, 10:59 часа • 38587 прочитания

Стопанката на небезизвестния котарак Том, се казва Мама Двете пантофки (Mammy Two Shoes) и е представена в образа на класическа домакиня с афро-американски произход.

Първоначално е изобразявана като прислужница, която отговаря за порядъка в дома на Том и Джери, но по-късно е преквалифицирана в стопанка на къщата. Лицето й, практически, не се показва никога, тъй като камерата обхваща само 1/3 от височината на помещенията. Виждаме я само веднъж - в серията 'Saturday Evening Puss' и то, защото много зрители (с писма) настоявали да бъде показана в цял ръст.

Като прототип за създаването й, служи актрисата Хати Макданиъл, която взима Оскар за ролята си на прислужницата в "Отнесени от вихъра", информира Energy. 

Свикнали сме да виждаме как Мами гони с метла Том, заради поредната беля, която е направил. Друг важен момент с нея е да се гласи и излиза за игра на покер, носейки всичките си бижута. Любимият й израз е: "Том, ако ти си добра котка, тогава аз съм Лана Търнър."

През 1954г., поради съображения за "политическа коректност", Мами две Пантофки се "превръща" в ирландка, а кожата на ръцете и краката й (единствената част от тялото, която се вижда на екрана) придобива бял цвят.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес