Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свалиха трейлър на новия филм на Копола заради фалшиви цитати от критици (ВИДЕО)

23 август 2024, 19:02 часа • 1022 прочитания

Компанията Lionsgate оттегля новия трейлър на филма "Мегалополис" на Франсис Форд Копола, предаде Асошиейтед прес. В сряда, 21 август, бе разкрито, че цитатите на критиците, добавени към трейлъра, са били изфабрикувани. 

"Lionsgate незабавно оттегля трейлъра на "Мегалополис", каза говорител на компанията в изявление за Асошиейтед прес. "Поднасяме искрените си извинения на засегнатите критици, както и на Франсис Форд Копола за тази грешка. Сгрешихме. Съжаляваме".

Още: Франсис Форд Копола и Бони Райт с престижни американски награди

Цитатите

Трейлърът, пуснат по-рано в същия ден, включваше цитати на критици като Полин Кейл и Роджър Ебърт за други филми на Копола. За новия му филм няма такива рецензии. Изглежда, че целта е била да се подчертае разногласието на критиката към вече класическите филми на Копола като "Кръстникът" и "Апокалипсис сега". В трейлъра се приписва цитат на Кейл, според който в "Кръстникът" "има малко артистичност". Истината обаче е, че Кейл много харесва "Кръстникът" и тя не е писала подобна фраза в рецензията ѝ за филма за сп. "The New Yorker" през март 1972 г. Ебърт също не пише, че "Дракула" на Копола е "триумф на стила над съдържанието".

За "Мегалополис"

"Мегалополис" се подготвя от десетилетия и получи много смесени отзиви при премиерата си на филмовия фестивал в Кан по-рано тази година. Продукцията е подложена и на проверка заради предполагаемо неправомерно поведение на снимачната площадка, след като изтекоха видеозаписи, на които Копола, чиято съпруга почина през април, прегръща и целува статистка.

Още: Гледайте първи тийзър на новия филм на Франсис Форд Копола - "Мегалополис" (ВИДЕО)

Северноамериканската премиера на филма ще се състои на Международния филмов фестивал в Торонто следващия месец, след което ще тръгне по кината на 27 септември, предава БТА.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес