Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След фаталната стрелба на снимачната площадка: Обвиняват Алек Болдуин в непредумишлено убийство

19 януари 2023, 19:11 часа • 4318 прочитания

Прокурорите ще обвинят актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство заради смъртоносната стрелба по време на снимките на филма "Rust" през 2021 г., съобщи CNN. При инцидента на снимачната площадка загина операторката Галина Хътчинс, която беше улучена от Болдуин с боен патрон, изстрелян от реквизитен пистолет.

Актьорът твърди, че не е натискал спусъка на пистолета и прехвърли отговорността за трагедията върху отговорника за оръжията и асистента по реквизита на филма, както и върху асистента на режисьора, който му е предал пистолета. Адвокатите на членовете на екипа обвиняват Болдуин в опит да прехвърли вината върху екипа.

Алек Болдуин в първото си интервю: Не съм натискал спусъка (ВИДЕО)

Освен актьорът Алек Болдуин, според прокуратурата, отговорникът за оръжията на филма "Rust" Хана Гутиерес Рийд ще бъде обвинена в две обвинения за непредумишлено убийство на Халина Хътчинс на снимачната площадка. През март 2022 г. Гутиерес Рийд заяви, че не е била повикана да провери пистолета, от който в крайна сметка е изстрелян боен патрон, ранил фатално Хътчинс. Тя направи изявлението в отговор на съдебно дело, в което Болдуин заяви, че Хътчинс му е казала да натисне спусъка.

"Г-н Болдуин е знаел, че никога и при никакви обстоятелства не може да насочи огнестрелно оръжие към членовете на екипажа и е имал задължение за безопасност към колегите си", заяви Гутиерес Рийд. "Въпреки това той насочи пистолета към Халина преди фаталния инцидент противно на всички правила и здравия разум", добави тя.

Семейството на Галина Хътчинс съди Алек Болдуин

На Болдуин и Гутиерес Рийд ще бъдат повдигнати "алтернативни обвинения" за две непредумишлени убийства, което означава, че съдебните заседатели ще решат не само дали двамата са виновни, но и според кое правно определение за непредумишлено убийство. Според окръжния прокурор, и в двата случая присъдата е до 18 месеца затвор и глоба до 5000 долара.

Смърт на снимачната площадка - най-фрапиращите случаи

Едно от определенията обаче включва увеличаване на наказанието за огнестрелно оръжие или допълнително задължително наказание, тъй като е използвано огнестрелно оръжие. В този случай престъплението може да се наказва със задължителни 5 години затвор. Окръжният прокурор заяви, че няма да бъдат повдигани конкретни обвинения за прострелването на режисьора на филма Джоел Соуза, което не е довело до смърт.

ФБР: Алек Болдуин е убил Халина Хътчинс

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес