Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще саботира ли стачката на актьорите и кинофестивала в Торонто?

25 юли 2023, 15:33 часа • 1131 прочитания

Международният филмов фестивал в Торонто представи звезден състав за 48-ото си издание, започващо на 7 септември, въпреки че все още не е ясно дали звездите ще преминат по червения килим заради продължаващите стачки на актьорите и сценаристите. ОЩЕ: Стачката на актьорите се разраства: Ето кои звезди се присъединиха към протестите

Сред филмите, чиито световни премиери ще се състоят в Торонто тази година, са драмата на Крейг Гилеспи "Глупави пари" ("Dumb Money") с Пол Дейно и Пийт Дейвидсън, "Лий" на Елън Курас с Кейт Уинслет в ролята на военната фотографка Лий Милър и "Езра" на Тони Голдуин с Робърт де Ниро и Роуз Бърн. 

Към Торонто се насочват още "Нокс си отива" ("Knox Goes Away") на Майкъл Кийтън с Ал Пачино и Джеймс Марсдън, "Северна звезда" ("North Star") на Кристен Скот Томас със Скарлет Йохансон и Сиена Милър, драмата на Netflix "Pain Hustler" на Дейвид Йейтс с Емили Блънт и Крис Евънс и "Погребението" ("The Burial") на Маги Бетс с Джейми Фокс и Томи Лий Джоунс.

На кинофестивала в Торонто ще дебютират като режисьори Анна Кендрик с "Жена на часа"("Woman of the Hour") и Крис Пайн с "Пулман" ("Poolman").

Фестивалът е ключова платформа за Холивуд, на която дебютират есенните филми и кандидатите за награди. Но подобно на филмовия фестивал във Венеция, който започва около седмица по-рано и чийто откриващ филм бе изтеглен заради протестите, организаторите в Торонто с тревога следят стачките на актьорите и сценаристите в САЩ. Докато тези стачки продължават, профсъюзите забраняват на актьорите и сценаристите да промотират филмите си. Кинофестивалът в Торонто ще продължи независимо от протестите, но ако продължат, форумът ще бъде лишен от филмови звезди, което е сериозен проблем, пише БТА.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес