Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сеанс по екзорсизъм ще бъде излъчен на живо

31 юли 2015, 15:29 часа • 24367 прочитания

Телевизия Destination America, която е част от научния канал Discovery, се подготвя за първото в света пряко излъчване на сеанс по прогонване на демони – екзорсизъм.

Както съобщава Holliwood Reporter, излъчването е планирано в навечерието на Хелоуин, 30 октомври, и е посветено на известния филм "Екзорсистът" на Уилям Фридкин. Тази година се навършват 66 години от ритуала, залегнал в основата на филма.

Излъчването ще се провежда от къщата в предградието на Сейнт Луис, където през 1949 година е проведен описаният в книгата на Уилям Питър Блати, а след това и показан в лентата на Фридкин екзорсистки ритуал от свещеника Реймънд Бишоп. Негов обект е 14-годишно анонимно момче, получило прозвището Роланд Доу (Roland Doe).

Според Destination America къщата и до днес не се е избавила от населяващите я призраци и прочие ектоплазми. Затова този път демоните ще бъдат гонени не от човек, а от самата сграда.

В изучаването на къщата ще вземат участие групата изследователи на паранормални явления Tennessee Wraith Chasers и медиумът Чип Кофи. Смята се, че изследването на къщата ще отнеме денонощие и цялото това време ще бъде излъчвано.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес