Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рупърт Еверет и Хю Хъдсън специални гости на София Филм Фест

18 март 2017, 18:06 часа • 2088 прочитания

Легендарният режисьор Хю Хъдсън и чаровният актьор Рупърт Еверет кацнаха в България като специални гости на 21-вия София Филм Фест. Двама дадоха съвместна пресконференция, където презентираха най-новия им съвместен филм "Алтамира".

Историята ни връща в 1879 година. Деветгодишната Мария и баща й, който е любител археолог, откриват първото пещерно изкуство - свежи и изкусни рисунки на галопиращи бизони.

Попитан как е приел роля в "Алтамира" Рупърт Еверет отговори: "Всъщност почти никога не съм отказвал роля. Затова бях толкова заинтересован когато Хю ми предложи тази роля.

Съгласих се заради Хю. Преди да разбера какъв е си мислих, че това е типичен особен британски режисьор. Всъщност моята роля беше страхотна. Винаги е по-интересно и лесно да играеш лошия, защото за да играеш добрия трябва да си много по- добър актьор."

Хю Хъдсан от своя страна сподели: "Тази история дойде сама при мен. Главната актриса ми предложи историята. Тя е част от нейното семейство." Режисьорът носеше голяма мартеница, закичена на връхната му дреха, но призна, че не знае значението й и дори се пошегува, че от както я носи не се чувства добре.

Тази вечер предстои награждаването в 21-вия София Филм Фест.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес