Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият "Аватар" не може да се гледа в японските кина - нямат нужното оборудване

22 декември 2022, 14:52 часа • 5240 прочитания

Изненадващо кината в Япония се оказаха технически негодни за новия филм "Аватар: Природата на водата", който започна да се излъчва в киносалоните по цял свят преди броени дни. Оборудването не можа да се справи с новата лента, споделят Блумбърг, цитирано от Технюз.

Продължението на легендарния филм "Аватар" изглежда не е по възможностите на оборудването в японските кина. Много киносалони в островната държава отменят прожекциите, поради прекалено високите изисквания на филма към оборудването, докато други намаляват честотата на кадрите при показване на лентата.

ОЩЕ: „Аватар: Пътят на водата” скара кинокритиците

Желаещите да видят новия филм на Джеймс Камерън наводниха социалните мрежи с оплаквания за неочаквани отмени на прожекции и връщане на парите за билети. Персоналът на киносалоните се оплаква от технически проблеми, тъй като оборудването просто не е готово за показване на съдържанието.

Вторият филм от поредицата Аватар е един от най-скъпите в историята на Холивуд и използва много от най-новите визуални технологии, включително видео с висока честота на кадрите в 3D, което изисква високопроизводителен хардуер. Междувременно японската индустрия за разпространение на филми в много случаи изглеждаше неподготвена за прожекциите.

ОЩЕ: Джеймс Камерън доказва научно, че Джак не е могъл да оцелее в „Титаник“ (ВИДЕО)

Собствениците на най-големите местни киномрежи, като самата Disney, не коментират ситуацията. Точната причина за неуспехите с новия филм все още не е известна. Има данни, че един от кинотеатрите в Нагоя е успял да се справи с проблема, като е намалил честотата на кадрите от 48 fps до обичайните 24 fps.

Според анализатори, масовите проблеми с "Аватар: Природата на водата" в страна като Япония, където киното е много популярно, могат да повлияят на стойността на акциите на Disney, които вече поевтиняха с 45% от началото на тази година.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес