Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не пропускайте единствената прожекция на "СОЛО", само в Дома на киното

01 юли 2020, 11:35 часа • 2012 прочитания

Една изключителна копродукция между Чехия, Франция, Аржентина и Австрия, представяна като проект на София Мийтингс, носи заглавието „Соло“ и е дело на режисьора и продуцент Артемио БЕНКИ.  

Творбата е документален разказ за млад аржентински виртуозен пианист и композитор, който след преживяна криза се оказва пациент на „Ел Борда“ – най-голямата психиатрична болница в Латинска Америка. Докато работи върху нова композиция, бившето дете чудо и най-обещаващ талант на своето поколение се опитва да преодолее психичното си заболяване и да се завърне на концертната сцена.

Филмът разказва уникална, но и универсална история за стремежа към съвършенство на творческата личност през погледа на човек, който черпи сили от собствената си слабост.

„Соло“ печели наградата за най-добър чуждестранен документален филм в програмата на Асоциацията за разпространение на независимo кино Духок ’19 на фестивала в Кан.

Филмът е част от Международния документален конкурс!

Не пропускайте единствената прожекция на „СОЛО“, само в Дома на киното в програмата на #24SofiaIFFSummer >> днес от 18:00 часа!

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес