Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-тъжният комик: 14 силни цитата от Робин Уилямс

27 октомври 2023, 10:43 часа • 7884 прочитания

Покойният актьор Робин Уилямс ни е дал много - страхотни филми, любими роли и вечни спомени. Той ни остави и много мъдри мисли, които винаги звучат актуални и важни, а и придават още по-голяма значимост на кариерата на един от най-брилянтните комедийни актьори.

Робин Уилямс си отиде от този свят през 2014 г., оставяйки огромна празнина не само в световния филмов свят, но и в душите на всички, които обичаха неговите фенове. Уви, оказа се, че в неговата душа бездната също е била голяма, а мъдростта му временно е осветявала мрачните кътчета в съзнанието му.

Снимка: Getty Images

Още: Разкриха истинската причина за смъртта на Робин Уилямс

Да си спомним Робин Уилямс

Предлагаме ви заедно да си припомним 14 силни цитата от Робин Уилямс и да помислим върху тях. Някои са негови лични мисли, а други са думи на негови филмови персонажи. Припомнете си ги:

1. "Мисля, че най-тъжните хора винаги се стараят да правят другите щастливи. Защото знаят какво е усещането да се чувстваш абсолютно безполезен и не искат никой да се чувства така."

2. "Преди си мислех, че най-лошото нещо в живота е да останеш сам. Не е. Най-лошото нещо в живота е да си с хора, които те карат да се чувстваш сам."

3. "Независимо кой какво ти казва, думите и идеите могат да променят света."

4. "Нещата, от които най-много се страхуваме, вече са ни се случили."

5. "Смъртта - това е да мигнеш за изключително дълъг период от време."

6. "Да си представяш нещо е по-добре, отколкото да си го спомняш."

7. "Истинската болка от загубата идва едва тогава, когато си загубил нещо, което си обичал повече от себе си."

8. "Всеки, с когото се срещате, води своя битка, за която вие нищо не знаете. Бъдете добри. Винаги."

9. "Ужасни войни са се водили и милиони души са умрели за една идея - свободата. Изглежда, че нещо, което означава толкова много за толкова много хора, си заслужава да бъде запазено."

10. "Не се асоциирайте с токсични хора. По-добре е да сте сами и да се обичате, отколкото да сте заобиколени от хора, които ви карат да се мразите."

11. "Не четем и не пишем поезия, защото е готино. Четем и пишем поезия, защото сме част от човешката раса. А човешката раса е изпълнена със страст. Медицината, правото, бизнесът, инженерната мисъл - всичко това са благородни начинания и са необходими за поддържането на живота. Но поезията, красотата, романтиката, любовта - това са нещата, заради които живеем".

12. "Времето е най-добрият учител. Уви, то убива всичките си ученици."

13. "Една красива изкуствена усмивка е всичко, което е необходимо, за да скриеш наранената си душа."

14. "Комедията може да е катарзисен начин да се справиш с личната си травма."

Още: Nintendo ще кръсти герой в играта "Легенда за Зелда" на Робин Уилямс

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес