Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марк Хамил с разтърсващ разказ за смъртта на Кари Фишър

20 август 2024, 09:09 часа • 929 прочитания

Марк Хамил призна, че се е почувствал така, сякаш "сърцето е изчезнало" от "Междузвездни войни", след като актрисата на принцеса Лея - Кари Фишър почина през 2016 г., съобщи "Contact Music".

72-годишният участва в ролята на Люк Скайуокър срещу принцеса Лея, изиграна от покойната холивудска икона, в оригиналната трилогия и продълженията на научнофантастичния сериал. "Съпругата ми (Марилу Йорк) влезе в спалнята – тя става по-рано от мен – аз все още спях. Тя имаше сълзи по лицето си като каза, че Кари е починала... Това завинаги промени начина, по който изживявах на "Междузвездни войни" като цяло. Сърцето го нямаше. Не говоря за това, защото не обичам да го преживявам отново", каза той по време на своя панел "Mark Hamill Live" във Fan Expo Chicago.

Още: Посредствен филм: Истинското мнение на Кари Фишър за "Междузвездни войни"

Кари Фишър и "безпроблемният феминизъм"

Снимка: Getty Images

Размишлявайки върху оригиналния филм от 1977 г., Хамил отдаде почит на покойната си колежка за внасянето на "безпроблемния феминизъм" във франчайза, като се изправи срещу страховития Дарт Вейдър и пое командването на Скайуокър и Хан Соло (изигран от Харисън Форд). "Тя беше твърда, казваше го право в очите на Дарт Вейдър – тя не беше ни най-малко уплашена от него. И когато я спасихме, тя се шегуваше с Люк и Хан. Тя ни накара да изглеждаме като две марионетки. Това е феминизъм без усилие, защото не е извинение, а просто показва, че жената е способна като всеки мъж", каза още Хамил.

Хамил разкри, че той и Фишър са имали турболентна връзка, но също така са споделяли "специални" отношения помежду си, пише БГНЕС.

Още: Марк Хамил от "Междузвездни войни" озвучи приложение, предупреждаващо украинците за въздушна атака

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес