Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„La La Land” продължава да триумфира с най-много номинации БАФТА

10 януари 2017, 14:20 часа • 816 прочитания

Мюзикълът „La La Land” получи най-много номинации за престижните награди на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА), включително за най-добър филм, актьор и актриса.

Веднага след него с по девет номинации са научнофантастичният трилър „Първи контакт“ и вторият филм на дизайнера Том Форд „Хищници в мрака“. С шест номинации е американската драма „Manchester by the Sea“, съобщи БГНЕС.

Раян Гослинг и Ема Стоун получиха номинации за ролите си в „La La Land”, който се сдоби със седем статуетки „Златен глобус“ в неделя. Филмът ще се състезава и за приза „Най-добър оригинален сценарий“ и „Най-добър режисьор“ за Деймиън Шазел.

Драмата „I, Daniel Blake“ на режисьора Кен Лоуч получи пет номинации, включително за най-добър филм и поддържаща актриса за Хейли Скуирес.

Американската лента „Moonlight“, която получи отличието за най-добра драма на „Златните глобуси“, ще се състезава за най-добър филм и оригинален сценарий. Актьорът Махершала Али и Наоми Харис пък са номинирани за най-добри поддържащи актьор и актриса.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес