Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истините за живота на Мерил Стрийп

22 юни 2017, 13:19 часа • 8737 прочитания

На 22 юни в семейството на мениджър на фармацевтична компания и художничка се ражда Мерил Луиза Стрийп, първото от три деца. Днес тя е считана за най-великата жива актриса и една от най-великите на всички времена.

Първите ѝ известни роли са в „Ловецът на елени“ (1978) и „Крамър срещу Крамър“ (1979). И двете ѝ носят номинация за Оскар и първа статуетка за „Крамър срещу Крамър“ в категория най-добра поддържаща женска роля. С 19 номинации за 35 години Стрийп държи рекорда за човек с най-много номинации за Оскар (независимо мъж или жена) в историята на киното.

Има също 26 номинации за Златен глобус за периода след 1979 г., от които печели 8. За тази награда също има повече номинации от всеки друг актьор. През 2003 и 2009 г. е номинирана по два пъти в различни категории, а през 2010 г. е номинирана два пъти в една и съща категория, когато печели Златен глобус за главната женска роля в мюзикъл. 

Ето истините за живота на великата актриса.

За тайната на брака си Стрийп споделя следната рецепта:

"Добра воля, известна гъвкавост и… способността да млъкнеш. Трябва да се има предвид, че в построяването на семейството не може да има никакъв архитектурен проект – само непрекъснат преговорен процес и желанието целият ти живот да е пропит с любов и привързаност."

"Когато бях млада се оказах в колата с един идиот, който караше със 120 мили в час. Можех да му кажа: „Ей, спри, страх ме е!“ Но си замълчах. В живота често е така. Страх те е до смърт, но мълчиш."

"Нямам любим режисьор както нямам любим цвят или ястие. Всичко ми харесва."

"Когато бях на 40 получих едновременно три предложения за ролята на вещица."

"Никога не съм си купувала билет за мой филм. Това е много страшно. Ами ако хората започнат да се смеят на сериозните сцени? Ами ако заспят или започнат да хъркат в смешен момент?"

"Ако имате мозък- трябва да го използвате."

"Любов, секс и храна – това е, което ни прави истински щастливи. Много е просто."

"Все пак носът ми е много голям."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес