Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Играй и спечели с Actualno.com и "Хакер"

09 януари 2015, 09:00 часа • 97610 прочитания

Хакер – термин, който през последните години стана известен не само за хората, които се занимават с компютри и бази данни, но и за обикновените потребители. Почти няма ден, в който да не четем за хакерска атака над сайтове на правителства или известни световни организации.

Нещата от другата страна, ще ви разкрие най-новият филм – „Хакер”. Режисьор и продуцент на лентата е Майкъл Ман, ролите се изпълняват от Крис Хемсуърт, Виола Дейвис, Тан Вей и Уан Лихом.

Действието в ХАКЕР на Legendary се развива в света на кибер престъпленията и онлайн престъпността. Пуснат в отпуск затворник и неговите американски и китайски партньори се впускат в приключението да преследват суперразвита мрежа от кибер престъпници от Чикаго през Лос Анджелес и Хонк Конг до Джакарта.

Actualno.com ти дава уникалния шанс да спечелиш 6 двойни билета за филма „Хакер”.

За да участвате в играта е необходимо да изгледате трейлъра и отговорите правилно на следния въпрос:

„На какво е осъден героят на Крис Хемсуърт - Хатауей във филма?”

За да се зачете гласът ви, трябва да напишете своя отговор под тази статия само и единствено с Фейсбук профила си. Обикновени коментари под статията (анонимни или ненаписани с Фейсбук профил), споделяне или харесване на статията, не осигуряват участие в играта!

Шестимата победители ще бъдат изтеглени чрез томбола 16 януари.

За да запалим още повече интереса ви, ето малко информация за филма:

Знаете ли какво означава хакер „Черна шапка“?

Хакер „Черна шапка“ е човек, който се опитва да открие слабите места в компютърната защита и да ги използва за лична финансова облага или други зловредни цели. Той се различава от хакерите „Бяла шапка“, които са специалисти по кибер защита, назначени да използват хакерски методи, за да открият слабости в системите, които евентуално биха могли да бъдат използвани от “Черни шапки”.

Хакерите „Черна шапка“ могат да причинят сериозна вреда,както на отделни онлайн потребители, така и на големи организации, като откраднат лична финансова информация, компрометират сигурността на важни системи и блокират или променят функциите на уебсайтове и мрежи.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес