Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Хобит: Пущинакът на Смог" оглави бокс-офис класацията

16 декември 2013, 12:39 часа • 54645 прочитания

Филмът "Хобит: Пущинакът на Смог" оправда очакванията за солидни постъпления през дебютния си уикенд на екран и оглави бокс-офис класацията в Северна Америка със 73,7 милиона долара от продажбата на билети.

Сумата отрежда на втория филм от трилогията "Хобит" четвърто място сред най-печелившите продукции, излезли на екран през декември след "Хобит: Неочаквано пътешествие" (84,6 милиона долара), "Аз съм легенда" (77,2 милиона долара) и "Аватар" (77 милиона долара).

"Холивуд рипортър" отбелязва, че дебютните приходи от "Хобит: Пущинакът на Смог" са с 13 процента по-малко от тези на първия филм, излязъл на екран преди година. Според изданието това се дължи на все още големия зрителски интерес от страна към продукции като "Замръзналото кралство" и "Игрите на глада: Възпламеняване".

Второ място в бокс-офиса заема анимацията "Замръзналото кралство" с 22,2 милиона долара, следвана от "Коледата на Мадеа" на Тайлър Пери с 16 милиона долара.

Две продължения са класирани на четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка - "Игрите на глада: Възпламеняване" и "Тор: Светът на мрака", реализирали съответно 13,2 милиона долара и 2,7 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда.

Междувременно лентата "Американска схема", която се представя успешно в наградния сезон по пътя към "Оскар"-ите, отбеляза най-солидния дебют през тази година за филм с ограничено прожектиране, съобщи Контактмюзик. Продукцията събра 690 000 долара от излъчване само в шест киносалона в Лос Анджелис и Ню Йорк.

Източник: БТА

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес