Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филмите на Marvel и DC продължават да царуват върховно през 2023 г.

25 май 2023, 10:28 часа • 6220 прочитания

Филмите винаги са били съществена част от поп културата. От началото на 1900-те години филмите започват да привличат зрители от всички части на света. Съединените щати са люлката, от която филмите са започнали пътя си към значението, което притежават днес, но европейците и азиатците също така са участвали в този процес.

Проницателен наръчник за филми за супергерои

Филмите черпят вдъхновение от множество индустрии и истории. И все пак всички те имат едно общо нещо: трябва да привличат зрителите, независимо дали чрез емоции, действие, силна актьорска игра или завладяващи сюжетни линии.

Разполагаме с някои вълнуващи подробности за това как комиксите започнаха да доминират в индустрията на високо бюджетните филми, както и малко прозрение за най-модерните предстоящи филми за супергерои през 2023 г. от експертите на casinoalpha.com, така че разгледайте за повече информация по-долу:

Как се появиха комиксите?

Един от най-значимите източници на вдъхновение за филми, песни, различни стоки, увеселителни паркове или статии във вестници са комиксите. Те се появяват в Съединените щати през 1930-те години и често включват научнофантастични истории със супергерои и злодеи. Комиксите събраха огромен култ последователи, а някои от героите, създадени преди почти сто години, все още се използват в киното, музиката и други видове изкуство.

Какво прави комиксите толкова уникални?

Комиксите дариха на света един уникален вид изкуство. Първо, те създадоха съвременния супергерой, който често има светски черти, увенчани с впечатляващи суперсили, които понякога надхвърлят класическата представа за това как биха изглеждали суперсилите.

Някои от най-популярните супергерои в комиксите се отличават с много креативни суперсили, като Спайдърмен, който получава способностите на паяк, или Върколак, който черпи своите суперсили от реалните способности на вълците. 

Освен това комиксите не включват само супергерои и злодеи, които се бият един срещу друг или сблъсъци между доброто и злото; те също така включват фин хумор в историите си, забавлявайки публиката.

Най-големите имена в индустрията на супергероите

Както се случва в много области, когато става дума за комикси, две значими компании се откроиха от тълпата: Marvel и DC. В днешно време Marvel и DC създават най-популярните истории със супергерои и това всичко не е единствено за филмовата индустрия.

И двете марки представят герои и истории за телевизионни предавания, видеоигри, тематични паркове и различни видове стоки, от тениски до чаши.

И все пак техните топ продукции остават известните филми, които привличат милиони, а понякога и стотици милиони зрители в кината всяка година.

Филми на Marvel и DC

Филмите за супергерои, вдъхновени от комикси, се превърнаха в нещо съществено още през 1940-те години. И все пак, едва през 2000-те години Marvel и DC Cinematic Universes се превърнаха в огромен световен успех, разпространявайки се от САЩ до Европа, Азия и дори до Африка.

Филмите на Marvel и DC Comics се превърнаха в колосални касови успехи по кинотеатрите през последните години. Някои от тях, като Отмъстителите: Краят и Черната Пантера, се смятат за едни сред най-добрите филми за супергерои, правени някога.

Какво очаква супергероите на пазара през 2023 г.?

Ако ВИ е любопитно да научите за популярните филми за супергерои, които са планирани за 2023 г., ето популярните заглавия от Marvel и DC Cinematic Universes:

● Светкавицата. Дългоочакваният филм на DC ще се фокусира върху приключенията на члена на Лигата на справедливостта Бари Алън, известен още като Светкавицата. Езра Милър ще играе главната роля, докато Майкъл Кийтън, Бен Афлек и Рон Ливингстън ще играят поддържащи роли. Светкавицата ще се появи в кината на 16 Юни.

● The Marvels (Капитан Марвъл 2). Този филм включва нова история с вече известния герой капитан Марвел. The Marvels (Капитан Марвъл 2) има невероятен актьорски състав, включващ актьори като Бри Ларсън, актрисата, която изигра капитан Марвъл в няколко други филма, и Самюъл Л. Джаксън, изобразяващ Ник Фюри. Голямата филмова продукция ще се появи по кината на 28 Юли.   

● Пазителите на Галактиката Том 3. MCU или Marvel Cinematic Universe стартира третата част от популярната поредица на 5-ти Май. Зоуи Салдана, Крис Прат и Вин Дизел отново ще влязат в ролите си в продължението, а феновете са убедени, че третият том ще включва забавни моменти и изпълнени с екшън изненади.   

●  Аквамен и изгубеното кралство. Аквамен е герой на DC, който се появява за първи път във филма Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта през 2016 г. Джейсън Момоа играе главната роля, а в предстоящия филм ще участват и известни личности като Никол Кидман, Уилям Дефо и Яхя Абдул-Матин II. Датата на издаване е насрочена за 25 Декември 2023 г.

Ще доминират ли на пазара филмите за супергерои от 2023 г.?

Дори ако предстоящите филми на Marvel и DC не са единствените дългоочаквани продукции, то те оглавяват списъка. И двете компании пуснаха множество успешни филми през последните години, събирайки значителна база фенове по целия свят. Звезди от A-листата, невероятни специални ефекти, големи производствени бюджети и забележителни истории привличат фенове към MCU и DCU година след година. 

Несъмнено предстоящите филми също ще привлекат милиони фенове в кината, ако не и повече, което ще ги превърне в едни от най-успешните продукции на годината.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес