Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филм за Роми Шнайдер я представя като алкохоличка

06 юни 2018, 18:18 часа • 6709 прочитания

Семейството на трагично загиналата звезда Роми Шнайдер нападна нов филм за актрисата, който, според тях, я обрисува като алкохоличка.

Дъщеря на Роми, Сара Биазини заяви пред "АФП, че е била "скандализирана" от филма "3 дни в Киберон", който, според нея, опетнява една от най-големите следвоенни звезди в Европа.

Биографичният филм е изграден върху интервю, дадено от звездата в трилогията "Sisi", "The Swimming Pool" и "What's New Pussycat?" за германското списание "Стърн" в продължение на три дни, докато пребивава в спа център през 1981 г. - годината, в която синът й умира при зловещ инцидент.

Но Биазини, която също е актриса, заяви, че филмът "съдържа множество инсинуации, които са напълно неверни", особено тази, че майка й, която почина на 43 години през 1982 г., е алкохоличка, предаде БГНЕС.

"Ако се обърнете към всички режисьори и актьори, които са работили с нея, никой няма да ви каже, че тя е имала проблем с алкохола“, настоя дъщерята.

Последните месеци от живота на родената в Австралия Роми Шнайдер, са белязани от трагедията след смъртта на 14-годишния й син Дейвид, който загина при инцидент в дома на баба си и дядо си.

Според новия филм, актрисата е посещавала спа центъра в Киберон с надеждата да излекува зависимостта си от наркотици и алкохол след смъртта му. Дъщеря й, която е била 4-годишна, когато майка й умра, настоява, че актрисата е била там просто за да се възстанови и да отслабне.

"Тя ходеше всяка година в Киберон, за да се лиши от няколко килограма, като много други актриси, нещо, което винаги е правила. Не беше център за детоксикация, а просто спа“, твърди Биазини. "Искам хората да спрат да правят пари от лъжи."

Мистерия все още обгражда смъртта на Шнайдер, която френският филмов идол Ален Делон нарича любовта на живота си. Смята се, че е умряла от сърдечен удар след като е смесила болкоуспокоителни с вино, но парижкият лекар, който е разследвал смъртта й, отказва да направи аутопсия.

Режисьорът на лентата е Емили Атеф. Филмът спечели седем отличия на „Германските филмови награди“ тази година. Продукцията „3 дни в Киберон“, представена тази година на Берлинале, тръгна по кината в Германия през април. Филмът излиза на екран във Франция на 13 юни.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес