Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето кой ще бъде режисьор на новото продължение на "Стар Трек"

12 януари 2024, 13:40 часа • 2076 прочитания

Британският режисьор Тоби Хейнс, познат с работата си над продукции като "Доктор Кой", "Шерлок" и "Черно огледало", ще заснеме следващия филм от научнофантастичната поредица "Стар Трек" ("Star Trek") осем години след излизането на предишния, съобщи "The Hollywood Reporter".

Предишните продължения на "Star Trek"

Снимка: Getty Images

Още: Мартин Скорсезе бе обявен за най-добър режисьор от кинокритиците в САЩ

Събитията във филма ще се развиват десетилетия преди историята, началото на която беше поставено през 2009 с филма "Стар Трек", режисиран от Джей Джей Ейбрамс, отбелязва изданието, позовавайки се на източници от студио "Paramount Pictures", което държи правата.

Ейбрамс впоследствие режисира и продължението "Стар Трек: Пропадане в мрака" от 2013 г. Третото приключение от поредицата - "Стар Трек: Отвъд", режисирано от Джъстин Лин, излезе на екран през 2016 г. Предишният филм не се представи на ниво в боксофиса, което може да е причина за смяната на режисьора. 

Сценарият на новото продължение е поверен на Сет Греъм-Смит ("Гордост и предразсъдъци и зомбита"). Тоби Хейнс е известен и с работата си по сериала "Андор" (2022), който е част от вселената на "Междузвездни войни", припомня БТА.

Още: Джулия Робъртс: Никога не съм се събличала във филмите си

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес