Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джордж Лукас издаде кой е любимият му герой от "Междузвездни войни"

19 април 2019, 08:15 часа • 3519 прочитания

Джордж Лукас разкри, че Джар Джар Бинкс, един от най-мразените от феновете герои в сагата "Междузвездни войни", всъщност е любимият му персонаж за всички времена, съобщи Би Би Си.

Легендарният режисьор и направил изненадващото си изявление още преди време на юбилейната среща с фенове, празнуващи 20-годишнината от създаването на поредицата.

"Невидима заплаха“ е един от любимите ми филми в цялата сага и разбира се, Джар Джар е любимият ми герой", казва той чрез видео, разпространено в социалните мрежи.

Комедийният характер на Джар Джар е почти универсално ненавиждан от феновете на „Междузвездни войни“, предаде БГНЕС.

Злощастното извънземно заема последното място в статия на изданието „Хъфингтън Поуст“, което прави класация на всичките 93 знакови фигури във филмовата поредица. Списание „Ролинг Стоун“ дори го изключи от подлежащите на оценка герои в сагата, като добави въпроса: „Ако Дарт Моул е фигура от един от най-лошите кошмари на Джордж Лукас, то ….откъде се е появил Джар Джар Бинкс?“

Критиците описват Джар Джар като упражнение на режисьора, правещ го приятен за децата. В най-лошия случай той е характеризиран като възпроизвеждащ расистки стереотипи с неуместен карибски акцент.

Актьорът Ахмед Бест, който предостави гласа си и заснемането на движенията на амфибийното извънземно, миналата година разкри публично, че ужасните реакции към героя му са го довели до състояние, близко до самоубийство.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес