Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Акцентите в програмата на София Филм Фест за 29 април

29 април 2021, 11:11 часа • 608 прочитания

ДОМ НА КИНОТО | БИЛЕТИ

В 16:00 е началният час на прожекцията на още един филм от Балканския конкурс на 25-ия СФФ. Удостоен с награда в Сан Себастиан и с номинация за „Сърцето на Сараево“, пълнометражният дебют на Море Рача „Галактика Андромеда“ пресъздава историята на 52-годишен безработен механик, който наема ремарке, за да живее в него.

Дъщеря му е в тийнейджърска възраст и е изпратена в сиропиталище след смъртта на майка ѝ. Въпросът е дали двамата ще успеят да се сближат. „Творбата е топъл, класически конструиран филмов разказ за връзката между баща и дъщеря с открояващ се креативен визуален стил, който впечатлява и насочва вниманието към таланта на младата косовска режисьорка“, пише в ревюто си Cineuropa.

Интервюто но Мора Рача за София Филм Фест може да видите ТУК.

В 20:30 часа започва прожекцията на „Страх“ - най-новият филм на Ивайло Христов!

Това е история за толерантност и човечност, за отчуждение, но и за нужда от близост, за предразсъдъците, породени от страха от различното – тази история едновременно натъжава и разсмива. Филмът бе удостоен с Голямата в Талин и с четири приза, включително голямата награда, на фестивала „Златна роза“ във Варна. Самият режисьор определя филма си като сурова любовна история и дори като „абсурдна комедия“ и споделя, че го е нарекъл „Страх“, защото това е чувството, което изпитваме към хора, които не познаваме.

„Страх“ ще бъде представен на тази специална прожекция в Дома на киното от неговия творчески екип!

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес