Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Акцентите в програмата на София Филм Фест за 2 април

02 април 2021, 10:12 часа • 1101 прочитания

ДОМ НА КИНОТО | БИЛЕТИ

18:30 и 20:30 премиерни прожекции

Премиерата на документалния филм „Тихо наследство“ на режисьорката Петя Накова и продуцентката Катя Тричкова, копродукция с НВО Europe, дава старт на фестивалната седмица.

Историята на проекта започва от любовта на главната героиня Таня към глухите деца и нейната отдаденост като преподавател в специалния образователен център за хора с нарушени слухови възприятия. „Тихо наследство“ ще бъде представен в Дома на киното от режисьорката Петя Накова и продуцентката Катя Тричкова, като сред гостите на премиерата ще бъдат и операторът Димитър Костов, съсценаристът Огнян Стателов, звукорежисьорът Иван Андреев и майсторът на звука на терен Хари Бояджийски, композиторът Георги Стрезов, монтажистът Стоян Велинов, както и главните герои на историята.

Очакваме Ви на #КИНО, за да споделите впечатления от филма и да зададете своите въпроси на творческия екип на „Тихо наследство“.

* * *

Кино ВЛАЙКОВА | БИЛЕТИ на място, на касата на киното

20:00 „Случайно и преднамерено убийство“ на Фолкер Шльондорф.

Млада жена случайно убива бившия си любовник и решава да се отърве от тялото.

„Случайно и преднамерено убийство“ добива популярност с музиката, композирана специално за филма от Брайън Джоунс, един от основателите на „Тhe Rolling Stones“.

Легендарният Фолкер Шльондорф лично ще представи филма със специално видео обръщение към публиката.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес