Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зверски Hyundai с 800 „коня“ за SEMA

09 октомври 2014, 09:20 часа • 30889 прочитания

За тези, които не знаят, SEMA Motor Show е най-голямото тунинг изложение, което всяка година се провежда в Града на светлините. За тазгодишното му издание в Лас Вегас Hyundai и Blood Type Racing (BTR) ще представят тази напомпана във всяко едно отношение версия на Genesis Coupe.

Автомобилът е с яко раздут боди кит, като под балонните колесни арки са монтирани 19-цолови джанти с гуми Toyo. Другите аеродинамични елементи са ясно видими.

Спортната тематика продължава и вътре, където са монтирани Sabelt спортни седалки, спортен волан и Tanabe OLED Revel приборни уреди. Задните седалки са отстранени и заменени от Cusco ролкейдж.

Задвижването се осигурява от турбо 2,0-литров, 4-цилиндров двигател, който е с ковани мотовилки, ковани бутала и GSC Stage 2 колянов вал. По поръчка са изработени всмукателният колектор, ECU блакът е пренастроен, а турбото е Precision Turbo. Променени са също горивните инжектори, двойната ауспухова система и специалния междинен охладител. Благодарение на тези модификации, двигателят генерира 800 к.с.

Шестепенната механична скоростна кутия също е преработена и разчита на нов съединител, обновен маховик и скъсени предавки.

 

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес