Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заместникът на Gallardo ще се казва Huracan

13 декември 2013, 12:59 часа • 38715 прочитания

Дългоочакваният заместник на Gallardo вероятно ще видим след броени дни, но той няма да носи толкова често спряганото име Cabrera. Не, вместо това Lamborghini преминава на божествена вълна с името Huracan. Така древните маи са наричали своя бог на огъня, ветъра и бурите. Това твърди британското издание Auto Express, позоваващо се на източник от компанията.

На 26 ноември бе прекратено производството на Lamborghini Gallardo, като последният произведен автомобил бе LP 570-4 Spyder Performante.

Британците твърдят, че името Huracan е било патентовано в средата на април 2012 г. Тогава италианците са запазили и името Urus за своя всъдеход, който трябва да се качи на конвейра до 2017 г.

Новият модел Lamborghini, разработван под кодовото обозначение LP724, ще споделя едно шаси с бъдещото ново поколение Audi R8, но италианският модел ще е с 300 мм по-къс. Алуминият и карбонът ще са основните конструктивни материали в Huracan. Предполага се, че приемникът на Gallardo ще получи атмосферен 5,2 V10 с мощност около 610 к.с.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес