Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За ценители с дълбоки джобове: Mercedes-AMG S65 Cabriolet

14 декември 2015, 18:25 часа • 17560 прочитания

С този модел броят на V12 автомобилите от Афалтербах става пет.

Mercedes-AMG S65 Cabriolet не дава отговор на рационален въпрос, а на чисто емоционален. Все пак, автомобил, който струват около 250 000 евро и не се използва за правене на пари, е точната противоположност на рационалното.

Цената на новия S65 Cabriolet на Mercedes-AMG не е ясна, но цената на Coupe версията е 245 556 евро в Германия, включително 19% ДДС. Така че кабриолетът е в този ценови диапазон. Ако случайно решите да си го купите.

 

Mercedes-AMG е наясно, че клиентите им търсят нещо, което е много специално за тези пари, затова в него те са вложили много усилия. Задвижването е поверено на познатия 6,0 V12 би-турбо двигател. Това означава 630 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. С други думи казано, за ненормалната цена получаваш също толкова ненормални динамични параметри. В кабриолет.

 

Едва ли ще бъдат често използвани, но динамиката е впечатляваща: 0-100 км/ч трае 4,1 сек, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. С AMG Driver пакета тази скорост стига 300 км/ч, което също си остава доста далеч от реално постижимата максимална скорост.

Подобно на другите V12 AMG модели – като тук се изключва G-Class – мощността отива към задните колела посредством 7-степенна AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC с три режима: Controlled Efficiency, Sport и Manual.

 

Отвън моделът изпъква с много хром, но сякаш не е достатъчен, за да стане разликата с AMG S63 Cabriolet още по-осезаема, каквато е цената: вероятно около 80 000 евро, ако се има предвид разликата между двете версии Coupe. Интериорът е… луксозен. Друга дума и определения ще са недостатъчни.

Въздушното AIRMATIC окачване има специална спортна версия за S65 Cabriolet, електро-механично серво, регулиращо се спрямо скоростта на движение. Моделът стъпва на керамични ковани джанти и керамични спирачни дискове.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес