Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възродената Lagonda ще се появи през 2017 година?

28 октомври 2013, 22:03 часа • 62758 прочитания

От Aston Martin не са спирали да работят по проекта си за възраждането на Lagonda. Нещо повече – изпълнителният директор на британската компания разкри желанието си за целта да използва платформи на Mercedes.

В момента Aston Martin има споразумение с Daimler, но само за електрически компоненти и V8 двигатели. Според Без обаче въпросното партньорство има „много потенциал“ в посока споделяне на платформи. По този повод той обясни: „Гледам какво правят от Porsche с 911, върху който е фокусът на бизнеса им, но към това те правят модели като Cayenne, който е базиран на Volkswagen Touareg. Това също е успешен бизнес.“

Без отказва да навлезе в допълнителни детайли, но има спекулации, че от Aston Martin се надяват да използват платформата на следващия Mercedes M-Class за развитието на кросоувъра Lagonda. Според последни слухове моделът би трябвало да бъде пуснат през 2017 година.

Междувременно в контраст на спекулациите, че компанията може да се откаже от своя V12 двигател в полза на по-малки и ефективни агрегати, Без е категоричен, че този двигател ще бъде използван в продължение на „поне още 10 години“.

Александър Славов
Александър Славов Отговорен редактор
Новините днес