Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Върховният McLaren P1 GTR ще е с 1000 к.с. и цена $3,35 млн.

16 юни 2014, 10:42 часа • 69255 прочитания

McLaren Automotive ще конструира мощен 1000 к.с. суперавтомобил, който ще може да се кара само на писта. Р1 GTR ще струва мегаломанските 2 млн. британски паунда ($3,35 млн.).

По думите на представител на McLaren, “това ще е най-добрият в света пистов автомобил.“ Разликите със стандартния Р1 ще са много: силно променена визия, разширена колесна следа, подобрена аеродинамика, увеличена мощност на двигателя с вътрешно горене, както и форсиран с 84 к.с. електромотор.

 

Това е първият тийзър на Р1 GTR

В цената на P1 GTR влиза участие в минимум шест международни състезания, организирани от McLaren на някои от най-добрити писти за Ф1 в света, консултации със специалисти за физическа подготовка на пилотите във Ф1, както и тестове на един от състезателните симулатори на McLaren F1.

Пистовият суперавтомобил ще бъде произведен в силно ограничен тираж. Планира се да бъде продаван само на собственици на нормалния Р1. Производството на модела ще започне след 2015 г., когато приключи производството на планираните 375 бройки McLaren P1.

По предварителна информация, върховният P1 GTR ще бъде съхраняван в McLaren. Собственикът ще го получава на пособена от собственика писта или на специално мероприятие, организирано от McLaren. Такава е практиката при Ferrari и тяхната програма за специални клиенти.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес