Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Върховният лукс отдавна е запазена територия за Mercedes

04 май 2016, 17:41 часа • 67412 прочитания

В този Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet се е возила британската Кралица. Буквално. И не е странно, защото това красиво произведение на автомобилната индустрия е достойно само за кралски особи.

На 18 май 1965 г. Кралица Елизабет II пристига в Германия за пръв път. Това е историческо събитие предвид факта, че британски държавен глава не е посещавал страната в предишния половин век. Кралската двойка пътува през Германия в продължение на 11 дни в опит за помиряване между двата кръвни врага от Втората Световна Война.

По време на престоя си, Кралицата и Принц Филип използват много коли. Една от тях е този Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet.

 

Този прекрасен автомобил сега се предлага да продан от реставратора Mechatronik, като цената ще бъде разкрита при интерес от страна на клиент. Тук трябва да се има предвид, че от този модел (W100) са произведени само 2677 бройки, като само 59 бройки от тях са във версия Landaulet. От тях най-величествен е 600 Pullman Landaulet.

 

На километража си този прекрасен екземпляр има 5325 км. Имайки предвид, че BMW препоръчва на собствениците на М4 да на шофират своя автомобил със скорост над 220 км/ч през първите 5000 км от живота на купето, този 600 Pullman Landaulet едва е минал своя пробег за разработване.

 

Mechatronik обяснява, че моделът „ е преминал пълна реставрация в Германия“ в края на 80-те и началото на 90-те години, когато е пребоядисан в оригиналния си цвят, а седалките са претапицирани в кожа Cognac (код 250). Реставриран е и дървеният фурнир. Вниманието към детайла е наистина впечатляващо.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес