Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

VW е на път да задмине по продажби GM в Китай

02 януари 2014, 17:14 часа • 35893 прочитания

За прът път от девет години VW е на път да продаде повече коли в Китай от General Motors, с което да стане най-големият чуждестранен производител на най-големия пазар в света.

И двата концерна надминаха предварителната си цел от 3 млн. продажби през 2013 г. Volkswagen пръв премина границата на 5 декември, а седмица по-късно това направи и GM. Германският концерн имаше преднина от около 70 000 продажби след първите 11 месеца на годината според данни на компаниите, цитирани от Bloomberg News.

В Китай VW продава Skoda, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini и Seat, но почти 80% от продажбите са падат на марката VW. Най-големият европейски производител има проблеми с капацитета и твърди, че би могъл да продаде още повече коли в Китай.

Audi, който е най-продаваният премуим бранд в Китай, ще започне продажбите на произвеждания в Китай A3 Sedan и нова версия на A4 тази година, като на китайския пазар ще се появят и новита VW Bora и Skoda Octavia.

GM ще лансира четири нови модела Chevrolet в Китай през тази година. Евтината китайска марка Baojun ще добави компактен хечбек и MPV. В Китай GM продава пътнически автомобила под марките Buick, Chevrolet, Cadillac, Opel, като към общите продажби приспада и тези на Baojun. Изследователите като IHS Automotive и LMC Automotive обаче изключват Wuling от тотала.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес