Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

VW дава шанс на Bentley и Lamborghini до 2030 г.

11 май 2019, 10:53 часа • 5416 прочитания

След 11 години германският концерн Volkswagen ще се раздели с поне две от премиум-марките си, като това е част от процесът за реструктуризация, който е записан в новия план "Vision 2030". Под заплаха са брандовете Bentley, Bugatti, Ducati, Italdesign и Lamborghini, като от концерна засега отказват коментар по темата, съобщава Autoweek.

Според информацията, най-сериозна опасност е надвиснала над Bentley, който въпреки всички промени напоследък се възприема като старомоден бранд. Във Volkswagen обаче нямат намерение да закриват британския производител, а ще му търсят нов собственик.

Друг сериозен кандидат за продажба е Lamborghini, чието бъдеще зависи изцяло от продажбите му. Ако те не задоволяват германския концерн, компанията със сигурност ще бъде продадена. А нейното място в портфолиото на VW Group ще бъде заето от нов бранд, който ще се специализира в разработката, производството и продажбата на напълно екологични автомобили.

Що се касае до останалите основни марки в групата, някои от тях ще продължат развитието си, а други ще претърпят промени. При Volkswagen, Audi и Porsche не се предвиждат кардинални новости, докато Skoda и SEAT ги очаква "дизайнерски ъпгрейд".

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес