Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виртуален кокпит за Audi TT 2015

09 януари 2014, 13:25 часа • 78121 прочитания

Новото Audi TT може да очакваме да видим на изложението в Париж през септември или в Детройт в началото на 2015-а. Но вече е ясно как ще изглежда интериорът му. Audi го показах на изложението CES в Лас Вегас.

 

Интериорът е снабден с волан с плоска долна част, алуминиеви облицовки и кръгли вентилационни отвори, като контролните бутони на климатика са вградени в централната им част. Оформлението на централната конзола е променено, изпъкват и S спортните седалки с интегриран подглавник и пневматично регулируеми странични опори на седалките.

Описан като "изчистен, спортен и напълно фокусиран върху водача“, купето на новото ТТ разчита на „виртуален кокпит“, който съчетава приборен панел и инфотейнмънт дисплей в един уред, нещо, което вече видяхме в концепцията Sport quattro. Големият 12,3-инчов TFT е с два режима – класически изглед и инфотейнмънт изглед, елиминирайки нуждата от втори екран за енфотейнмънт системата.

 

Новата MMI инфотейнмънт система е с променена структура на менюто, подобрена функция за търсене и подобрени гласови команди. Въртящият се контрорен бутон също е оптимизиран. Системата може да засича множество жестове с пръсти, което ще позволи конрол на системата по подобие на контрола, който упражняваме върху нашите смартфони.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес