Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виетнам пуска на пазара собствена марка автомобили (СНИМКИ)

14 юни 2019, 16:15 часа • 5490 прочитания

Виетнамската компания „VinFast” ще достави първите си автомобили на вътрешния пазар в страната на 17 юни, съобщиха от компанията, като представиха производството си в една от най-бързо развиващите се икономики в Азия.

„VinFast” заяви, че ще зарежда вътрешния пазар във Виетнам, който бързо се разширява благодарение на увеличаващата се средна класа, която има апетит към лични автомобили.

Компанията признава, че ще се сблъска с острата конкуренция от утвърдени играчи като Toyota и Ford.

Автопроизводителят е дъщерно дружество на най-големия частен конгломерат във Виетнам, „Vingroup”, който е собственост на най-богатия човек в страната, избягващ медиите милиардер, който започва кариерата си като продава сушена юфка в Украйна.

"За по-малко от 72 часа първите виетнамски автомобили с марка ще бъдат официално пуснати по улиците на Виетнам," каза генералният директор на „Vingroup” Нгуен Виет Куанг пред АФП.

Куанг изнесе реч в разрастващата се фабрика в Хайфонг, където се сглобяват редици червени, бели и сиви коли, каза, че компанията вече има поръчки за 10 000 автомобила и "десетки хиляди" електронни скутери.

Министър-председателят на Виетнам Нгуен Ксюан Фук каза, че се надява превозните средства да помогнат на Виетнам да наложи новата собствена марка автомобили и да се утвърди на световните пазари редом с автомобилостроенето на Япония и Германия.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес