Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В САЩ продават автомобилно гробище

02 август 2019, 14:04 часа • 5832 прочитания

Собственик на 73 стари автомобили, които са захвърлени на поле в щата Колорадо, е готов да се раздели с тях почти на безценица. Заинтригуваните от тази обяви трябва да побързат с офертата си, тъй като, ако колите не бъдат разпродадени до началото на септември, те отиват за скрап.

Ниската цена на лота се обяснява с факта, че повечето машини не са в движение, а всички, без изключения, се нуждаят от ремонт. Експозицията се състои основно от италиански автомобили - FIAT 124 Spider, X1/9, 850, 128, 131 , Alfa Romeo и Lancia, произведени през периода 1966-1989 г.

Освен тях, на площадката може да бъдат видяни 30-годишни Subaru, Simca и дори един от символите на бивша Югославия - моделът Yugo, който се продаваше в Щатите. Компанията, която е собственик на колите ­- Aspen Import Auto, е готова да продаде и резервните част от захвърлените автомобили.

Причината, поради която теренът трябва да бъде разчистен, е че компанията го е взела под аренда, чийто срок изтича след месец. И ако автомобилите останат там, Aspen Import Auto ще трябва да ги рециклира за собствена сметка.

Това обаче може и да не стане, защото обявата е излязла едва преди няколко дни, но вече има огромен интерес. Заслуга за това имат и медиите, които разпространиха историята. Затова, компанията помоли тези, които се интересуват, да не идват в нейния магазин и да не звънят по телефона. Заявките ще се приемат единствено по електронна поща.

 

 

 

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес