Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия започнаха да уволняват за покупка на западни автомобили

10 август 2023, 17:22 часа • 4281 прочитания

Губернаторът на Севастопол - Михаил Развожаев, явно следва безприколовно препоръките на президента на Русия – Владимир Путин, който само преди дни заяи, че всички държавни служители трябва да карат автомобилни, местно производство.

Промени в дилърската мрежа на Citroen в България

Ръководителят на Севастопол уволни един от служители си за закупуване на автомобил Citroen на стойност 12 млн рубли (около 111 200 евро). Става въпрос за луксозен миниван Citroen SpaceTourer Business Lounge XL, оборудван с 2,0-литров турбодизел и автоматична скоростна кутия. Той е трябвало да бъде взет на лизинг за 5 години по държавна поръчка за нуждите на общината в Севастопол.



Снимка: Citroen

„Това е или провокация, или деградация и пълно неразбиране на настоящата ситуация в страната. Този, който е взел решението за такава покупка, ще бъде уволнен утре. Покупката е отменена”, коментира решението си губернаторът.

Още: Citroen откри модерен център в София

Още на 3 август при среща с ръководителите на производствени предприятия в Русия президентът Путин обяви за недопустимо закупуването на официални автомобили чуждестранно производство за служители.

Украйна издаде пощенска марка, изобразяваща победен Путин

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес