Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Калифорния продават „умен” гараж с 25 суперколи

19 март 2018, 15:48 часа • 4198 прочитания

Двукратният шампион от шампионата Pirelli Porsche Race Series - Стив Голдман, обяви за продажба своя „умен” гараж”, с който върви и колекция от суперколи. Помещението с площ 650 кв. метра е разположено в Малибу, Калифорния, като събира общо 25 автомобила. Исканата цена за гаража и земята под него е 10 млн. долара.

За осигуряване на оптимален микроклимат помещението е оборудвано с няколко отделни системи за отопление и вентилация, а също така и със специална система за изсушаване на въздуха, филтри за бактерии и за други вредни вещества. През цялото време влажността в гаража се поддържа на 50%, благодарение на което в него се държат и различни гумени и пластмасови детайли за автомобилите.

Желаещите да си купят гаража могат да станат собственици и на автомобилите от частната колекция на Голдман. Сред тях са Ferrari LaFerrari, Ferrari 430 Spider, McLaren P1, купе Pagani Zonda и няколко различни модели на Porsche.

Сред най-необичайните коли попада специално Ruf Turbo Coupe Wide Body с мощност 600 к.с., което е построено на базата на Porsche 911 GT2, както и Ferrari 360 GT от 2002 г. (на снимката). То е направено от компанията Competition Motorsports и е оборудвано с двигател Lingenfelter с мощност 1000 к.с. и 1356 Нм въртящ момент. Скоростна кутия е Weismann, като е взета от състезателен катер.

Самият Голдман признава, че досега само веднъж е сядал зад волана на този автомобил – на писта на летището в Уилоу Спрингс. Колата обаче се е оказала толкова бърза, че дори той, въпреки огромния си опит на състезател, се е отказал да я кара след това.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес