Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е второто поколение на Ford Edge

25 юни 2014, 15:18 часа • 36738 прочитания

Стъпвайки върху световната средноразмерна плаформа на Ford, новият Edge използва същата архитектура, на която разчитат последните Fusion/Mondeo, и черпи повечето от дизайнерското си вдъхновение от концепцията Edge, представена на автомобилното изложение в Лос Анджелис миналата година. Новият модел изглежда значително по-различно от предшественика си, особено отзад. Второто поколение на модела ще влезе в продажба от началото на следващата година.

 

В Северна Америка Ford Edge 2015 ще се продава с 4-цилиндров, 2,0-литров EcoBoost двигател с 245 к.с. и 370 Нм. Предлага се и доста по-мощния 2,7 EcoBoost V6 с 300 к.с., както и атмосферен 3,5 V6, но мощността му не бе разкрита. Всичките двигатели са свързани към 6-степенна автоматична трансмисия с SelectShift механичен режим за смяна на предавките.

 

Версиите с предно задвижване стъпват върху ново MacPherson предно окачване, работещо с независимо задно окачване. Сред другите технологични решение може да се изтъкнат адаптивното електрическо сервоуправление, активен паркинг асистент, адаптивен круиз контрол, вървящ заедно с 180-градусова камера, предни и задни паркинг сензори, седалки с подгряване и вентилация.

 

Интериорните промени не са съществени спрямо предишния модел, тъй като приборното табло е запазило конфигурацията си, докато промените по централната конзола са минимални. Там е монтиран 8-инчов LCD дисплей, поддържащ SYNC и MyFord Touch. Като опция се предлага Panoramic Vista Roof, дълъг два метра и половина, което го прави един от най-големите в индустрият. Пространството обаче е нараснало, като е отворено допълнително място в областта на краката за пътниците на втория и третия ред седалки.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес