Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тестват Aston Martin Lagonda в Оман

29 август 2014, 09:25 часа • 39280 прочитания

Миналият месец показахме официален тийзър на Lagonda, а сега вече можем да видим модела в готов вариант, докато се товари на самолет на Oman Air, който ще закара една предсерийна Lagonda за тестове в Оман.

Описан от дизайнера си Марек Рейхман като „изключително автомобилно изкуство“, Aston Martin Lagonda е седан, който ще бъде произведен в ограничена серия от Q подразделението на компанията за специални проекти. Lagonda ще бъде предназначен единствено за клиенти от Близкия Изток, цената все още не е разкрита, но може да се предполага, че ще отговаря на платежоспособността на потенциалните си клиенти от богатия на петрол регион. Lagonda стъпва върху VH платформата, използвана и от Rapide. Панелите на купето са изработени от фибро-карбонови панели, благодарение на които трябва да се намали теглото на автомобила.

 

Няма официална информация от Aston Martin по отношение на задвижването, но се предполага, че двигателят ще е 6,0-литров V12, чиято мощност ще е около 600 к.с., които ще задвижват задната ос посредством 8-степенна автоматична трансмисия. Тези параметри би следвало да осигурят на Lagonda ускорение до 100 км/ч за около или малко над 4 секунди.

 

Доставките на ексклузивния Aston Martin Lagonda са планувани да започнат през първата половина на следващата година, като за производство са планирани под 100 бройки.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес