Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Tesla обяви: "Модел 3" вече може да се поръчва

01 март 2019, 08:40 часа • 4068 прочитания

Известната в цял свят новаторска компания Tesla обяви, че дългоочакваният ѝ "Модел 3", рекламиран като електрически автомобил за масова употреба, вече може да се поръчва за 35 000 долара и ще бъде доставена до месец, предаде БГНЕС.

Съобщението е в унисон с визията на основателя на Tesla Илон Мъск, който обеща електрически автомобил на достъпна цена като част от намеренията му да свали шофьорите от автомобили на бензин и дизел.

"Модел 3" ще се продава само по интернет, обяви компанията. „За да постигне тези цени, като остане финансово рентабилни, Tesla ще продава този модел в глобален мащаб само онлайн", обяви фирмата в изявление.

"Стандартният" "Модел 3" ще има по-малък електрически заряд в сравнение с останалите си модели - с едно зареждане ще могат да бъдат изминати 350 км. Най-високата скорост, която автомобилът може да развие, е 208 км/ч, а ускорението от 0 – 100 км/ч е за 5.6 секунди.

"Въпреки че цената е по-ниска, тя е проектирана така, че да има същия 5-звезден рейтинг на безопасност, както и по-скъпите модели", допълва Tesla.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес