Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Subaru Legacy Concept демонстрира нова философия

15 ноември 2013, 13:14 часа • 42413 прочитания

Subaru е сред най-консервативните марки, но с тази концепция японските дизайнери искат малко да се оттърсят от консерватизма. Моделът ще бъде представен на започващото след броени дни изложение в Лос Анджелис, като той ни дава отправка за това какво да очакваме от следващото поколение на Legacy.

Автомобилът е много атрактивен и отново интерпретира шестоъгълната радиаторна решетка, която видяхме за пръв път в концепцията Viziv. Фаровете са много футуристични, като формата на LED дневните светлини е пренесена в стоповете. Масивният въздухоотвор в бронята и голямата радиаторна решетка се допълват от два вертикални отвора, отвеждащи въздушната струя към спирачките. Подобен елемент има и в задната част. Снимка на интериора няма за момента, но японците твърдят, че купето е създадено, за да гарантира висока функционалност и достатъчно пространство за четирима възрастни.

 

Концептът Subaru Legacy е дълъг 4930 мм, широк е 1940 мм, висок е 1500 мм, а колесната база е цели 2880 мм. Нищо не се споменава за задвижването, но видяхте ли в задницата ауспуси? Аз също не видях, което може да е подсказка, че гледаме електромобил.

Вероятно следващото поколение на Legacy ще бъде представено в серийния си облик догодина

На изложението в Лос Анджелис ще бъде представен и Subaru WRX, който ще се задвижва от 2,0-литров 4-цилиндров мотор, докато WRX STi ще разчита на 2,5-литров турбо агрегат.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес