Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Subaru изненада с STI Performance Concept

02 април 2015, 11:08 часа • 8668 прочитания

Изненадващо, Subaru разкри STI Performance Concept по време на започналия вчера автосалон в Ню Йорк. Моделът изглежда изключително атрактивно и дано продължението Concept е само за заблуда, тъй като изглежда като готов за конвейра BTZ STi. Дано не се забави много, защото всичко в него е обнадеждаващо за една върховна за каране кола. Да, Subaru не споменават нищо за турбо боксеров двигател в серийно производство, но пък казаха, че този концепт подсказва за съществена експанзия на Subaru Tecnica International (STI) в САЩ, да се надяваме и в Европа.

 

Замислена е като такава, като върховната серийна версия на BRZ. „Концепцията“ на Subaru е с по-широко и по-агресивно купе. Задният спойлер е по-голям, а колесните арки – по-издути. Възползва се и от допълнителни въздуховоди за охлаждане на 2,0-литровия турбо боксеров двигател, който е взет от пистовата бегачка BRZ GT300.

 

Няма информация относно параметрите на двигателя, но ще отбележим, че състезателната бегачка разчита на около 300 к.с. и 447 Нм. Аеро елементите по купето също са с източник BRZ GT300, което важи и за шасито и компонентите на окачването.

 

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес