Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Студенти превърнаха Skoda Karoq в кабриолет

05 юни 2018, 10:00 часа • 2480 прочитания

Група студенти от техническото училище на Skoda представиха своята най-нова разработка – крос-кабриолет на базата на модела Kodiaq. Всъдеходният автомобил не само е останал без покрив, но е и получил изцяло нов интериор.

Въпреки промените в конструкцията, машината е запазила задните врати и втория ред седалки. В преднатаброня са поставени два проектора, които изписват името Skoda на пътя пред автомобила. От компанията са категорични, че нямат намерение да превръщат подобно превозно средство в сериен модел, а целта им е само да покажат знанията на учениците, които се обучават в школата на чешкия производител.

Знае се още, че Skoda Sunroq, както се казва полученият автомобил, е получил 1,5-литров бензинов двигател TSI с мощност 150 к.с. С него стандартният Karoq ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,4 секунди и развива максимална скорост от 204 км/ч.

Това не е първият уникален проект на възпитаниците на училището на Skoda. През последните години те подготвиха няколко машини, в чиято основа бяха серийни модели на чешкия производител. Сред тях са двуместно Citigo, пикап Fabia, кабриолет Rapid Spaceback и електрическо бъги Citigo.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес