Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стратегията на Opel - електричество и 9 нови модела за 3 години

10 ноември 2017, 09:20 часа • 3216 прочитания

Компанията Opel, която по-рано тази година стана част от френския алианс PSA, обяви стратегията си за развитие. Тя се казва PACE, като нейната цел е до 3 години германската марка, както и английската Vauxhall, да излязат да започнат да носят печалби.

За реализиране на подобни идеи в концерна ще бъде проведена всестранна оптимизация на производството. Броят на платформите, на които се изграждат моделите на Opel и Vaxhall, ще бъде съкратена от 9 на 2. Сегашните шасита на французите – CMP и EMP2, вече ще се произвеждат в заводите на Opel, а през 2024 г. трябва да бъде готова и напълно нова архитектура за всички модели на групата.

Инженерният център на Opel в Рюселхайм ще бъде превърнат в глобален център за изследвания и разработки на PSA и ще отговаря за създаването на агрегати с артернативно задвижване, системи за асистенти на водача и системи за автономно придвижване на автомоболите.

До 2020 г. Opel и Vauxhall ще предлогат още 9 нови модели. Първите два от тях са следващите поколения на Combo и на Corsa, които трябва да бъдат на пазара съответно през 2018 и 2019 г.

Най-късно през 2024 г. всички модели на германския и британския производители ще се предлагат в хибридна или изцяло електрическа версия. Още до 2020 г. Opel ще разполага с четирите „зелени” модела, като сред тях ще бъде хибриден Grandland X и електрическа Corsa.

Освен това Opel Automobile GmbH планира да намали стойността на своите автомобили с по 700 евро и да стъпи поне на 20 напълно нови за марката пазари. Сред тях ще бъде и китайският, който досега беше табу за германците заради силното присъствие на моделите на бившия собственик на марката – General Motors.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес