Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стинг подкрепи протестиращите в General Motors

14 февруари 2019, 13:29 часа • 1781 прочитания

 

Канадският профсъюз Unifor, покани рок-звездата Стинг да изнесе концерт в подкрепа на работниците, протестиращи срещу закриване на завода на General Motors в Ошава, провинция Онтарио. Певецът е приел поканата, като е отказал предложеното му възнаграждение и ще излезе на сцената безплатно.

В момента Стинг е на в Торонто, където участва в представлението "Последния кораб". Певецът е автор на музиката и текстовете на спектакъла, в който описва преживяванията си като дете в английска корабостроителница. Той играе ролята на лидер на протестиращи срещу затварянето на предприятието работници, които се борят да бъде построен още един кораб.

В подобно положение се намира и заводът на GM в Ошава, където се сглобяват седаните Cadillac XTS и Chevrolet Impala, а също така и пикапите GMC Sierra и Chevrolet Silverado. Предприятието трябва да затвори врати в края на 2019 г., като служиелите му остават без работа.

Лидерът на Unifor - Джери Диас, разкри, че Стинг веднага е приел предложението на профсъюзите и ще изнесе концерт в едно от помещенията на завода. Певецът е отказал предложената му сума за шоуто, за което членовете на Unifor ще имат приоритетен достъп. На концерта обаче ще се влиза с билети, като всички приходи от тях ще отидат за благотворителни цели.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес