Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Старо Audi на цената на ново Porsche 911

21 юли 2016, 15:15 часа • 10187 прочитания

Ако някога сте си мечтали да станете собственик на уникално комби Audi RS4 Avant от началото на века, сега е вашият шанс. В Холандия се продава подобен автомобил, при това почти нов. Цената му обаче е доста впечатляваща - 99 500 евро. За тези пари ще можете да си купите чисто ново Porsche 911.

Моделът RS4 Avant се появи на бял свят през 1999 г., като в основата му е стандартното Audi А4 в популярната си по това време модификация B5. Комбито излиза като заместник на друг забележителен автомобил - Audi RS2 Avant, като е разработен съвместно с Porsche. Задвижването на модела е поверено на 2,7-литров би-турбо V6 мотор, развиващ мощност от 375 к.с. и 440 Нм. Това е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч в рамките на 5 секунди.

"Вълкът в овча кожа", както наричат машината, се произвежда до 2001 г. в общ тираж от 6030 екземпляра. До наши дни обаче повечето така и не оцеляват - голяма част са разбити, а друга част от тях вече не са оригинални, защото са доработени от тунинг-компании. Малкото коли в добро техническо състояние са част от частни колекции и именно една от тях се продава от холандската компания Autolietner. Този автомобил е изминал едва 188 км., което означава, че на практика е почти нов.

От компанията-продавач не съобщават други подробности, както и защо цената му е толкова висока. За същите пари в Германия може да се купи ново Porsche 911 Carrera, а срещу добавяне на още няколко хиляди евро е достъпно и невероятното комби Audi RS6 Avant quattro в най-ниско ниво на оборудване.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес