Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стар и ръждасял Mercedes-Benz се продава за милион долара

07 октомври 2024, 15:36 часа • 441 прочитания

Роудстър Mercedes-Benz 300 SL от 1957 г., който отчаяно се нуждае от цялостна реставрация, се очаква да бъде продаден за 1 милион долара на търг на 26 октомври. Тази рядка кола е част от колекцията на Руди Клайн, която в момента се продава от RM Sotheby's.

Изгоряло Ferrari струва повече от луксозна къща

Руди Клайн емигрира от Германия в САЩ и натрупва богатството си от продажба на европейски класически автомобили. Той има голяма лична колекция от автомобили и въпреки че почина през 2001 г., семейството му пазеше автомобилите далеч от любопитни очи повече от двадесет години. Някои от тях са в ужасно състояние, но този Mercedes-Benz 300 SL Roadster все още може да бъде спасен.

Снимка: Sotheby's

Номерът на шасито на автомобила е 7500173. Той е един от 554 SL Roadster, произведени през 1957 г. Първоначално е бил боядисан в ярко червено, но с годините боята е напълно изхабена. Автомобилът е особено атрактивен, защото е един от само 30 екземпляра, оборудвани с фабрични джанти Rudge.

Още: Ретро спортен Mercedes Streamliner ще бъде продаден на търг

Sotheby's твърди, че колата е напуснала фабриката през септември 1957 г. и е доставена на първоначалния си собственик в Германия. Известни са малко други подробности за историята на автомобила, но той все още има номерата, съответстващи на двигателя и купето. Скоростната кутия изглежда сменена, а километражът показва 17 873 км.

Снимка: Sotheby's

Възстановяването на автомобил няма да бъде евтино. Екстериорът е с всички оригинални части, но има нужда от ремонт. Голяма част от интериора е от червена кожа, но тя е доста износена през десетилетията. Необходим е и комплект нови седалки.

Рекорд: Продадоха последното Bugatti Chiron за 12 млн. евро (СНИМКИ)

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес