Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Skoda ще предлага в Европа GT-версия на Kodiaq

13 септември 2018, 14:08 часа • 5823 прочитания

Чешкият производител Skoda ще предложи на европейския пазар нова версия на кросоувъра си Kodiaq, който ще получи добавка GT към името си. Това ще бъде крос-купе от типа на BMW X4, както и на показаното само преди дни Renailt Arkana.

Концептуална версия на новия модел на чехите беше представена в Китай по-рано тази година. Тогава на автомобила не беше обърнато особено внимание, тъй като се считаше, че дори то да излезе в серийно производство, ще се предлага само в Китай. Сега обаче става ясно, че крос-купето ще стъпи и на пазара в Европа.

Тестови прототип на модела вече на няколко пъти беше забелязан по пътищата на Германия, като е покрит със сериозен камуфлаж. Това означава, че европейската версия най-вероятно ще се различава като дизайн от тази за Китай.

В тайна засега остават и двигателите, с които ще бъде оборудвана Skoda Kodiaq GT. Вариантът за китайския пазар ще разчита на 2,0-литров турбомотори, развиващи 186 и 220 к.с. Заради новите екологични стандарти, на версита за Европа  ще бъде поставен друт турбодвигател, който ще разчита на 180 или 190 к.с.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес