Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Shelby възражда легендарен Mustang от преди 50 години

21 май 2018, 12:41 часа • 7666 прочитания

Компанията Shelby American обяви, че възобновява производството на модела Shelby GT500 Super Snake от 1967 г. Ще бъдат направени само 10 автомобили тип фастбек с оригинални VIN-кодове на Ford. Цената на всяка една от машините ще бъде 249 995 щатски долара.

В оснавата всички Shelby GT500 Super Snake ще бъде оригиналният Mustang от преди половин век. Автомобилите ще бъдат оборудвани със 7,0-литрови V8 двигатели, развиващи над 500 к.с. и работещи в комбинация с 4-степенна механична скоростна кутия. Клиентите ще могат да избират между мотори с алумуниев или чугенен блок на цилиндрите.

Както и оригиналите GT500 Super Snake, така и новите машини ще получат дискови спирамки и тройни състезателни линии, преминаващи през каросерията. Колите ще станат част от гамата на Shelby, като всяка от тях ще получи специална табелка с подпис на създателите на оригиналните автомобили Карол Шелби и Дон Маккейн.

Машините под името Super Snake се появяват като част от проект по тестване на гуми Goodyear през 1967 г. Тогава главният инженер на Shelby Фред Гудъл модифицира стандартен Mustang, като му поставя олекотен двигател от състезателна кола, развиващ 520 к.с. Колите от серията получават също спирачни дискове отпред, диференциал на задната ос и специални гуми Goodyear Thunderbolt.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес