Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Серийният Lexus NX предлага много агресивна визия

11 април 2014, 10:04 часа • 48776 прочитания

Lexus официално разкри кросоувера си NX, чийто официален дебют пред публика ще се състои на 20 април, когато е първият прес ден на автомобилен салон Пекин 2014.

Концепцията, която ни подготвяше за този модел, бе изключително агресивен, но едновременно с това предизвика и доста противоречиви мнения. Серийният модел също залага на агресивното спортно излъчване, особено погледнат отпред, но по-важното е, че автомобилът е много по-изчистен и няма да поляризира мненията.

 

Отпред виждаме вече наложилата се нова корпоративна радиаторна решетка, която тук е наистина с огромен размер. Стреловидните LED дневни светлини ще оставят характерния си визуален подпис. Под тях се отворени вертикални въздухоотвори за охлаждане на спирачните дискове, които трябва да спират 17 инчовите алуминиеви джанти при стандартни модел и 18-инчовите при F SPORT модификацията.

 

Отзад се открояват L-образните LED фарове, които са придобили по-нормален вид спрямо концепцията. Под тях е разположена двойка хромирани ауспуси. Линията на покрива се спуска плавно назад, но общият ръбат дизайн, характерен за последните модели на Lexus, остава. Със сигурност обаче новият NX изглежда много по-атрактивно от вече поовехтялия RX. Да не говорима за интериора, който залага изцяло на дигиталните контролни уреди на приборното табло.

 

Задвижването ще се гарантира от атмосферен двигател за базовия NX 200, напълно нов 2,0-литров турбо мотор за NX 200t и хибриден вариант за NX 300h. Моделът ще се предлага във версии с предно задвижване или опционното AWD.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес