Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сензацията на пазара в Индия стана за смях (ВИДЕО)

06 март 2023, 14:03 часа • 5651 прочитания

Новият SUV на компанията Mahindra - Scorpio N, се превърна в абсолютен хит на пазара в Индия, като списъкът с чакащи за автомобила е огромен. Производителят твърди, че поръчките за автомобила надхвърлят 110 000, като това е забележителен резултат, тъй като моделът беше представен преди по-малко от месец.

Всъдеходът е наречен „индийското Prado”, като е сравняван с Toyota Land Cruiser Prado. Популярният местен YouTuber – Арун Панвар, който има милиони последователи на своя канал, реши да провери качествата на автомобила и го прекара под водопад.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RNUgbO08Z2c" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Панвар е един от първите собственици на Scorpio N, като е убеден, че SUV-моделът може да издържи на екстремни натоварвания. Преминаването под силно течаща вода не би трябвало да бъде такова, но се оказа сериозен проблем, въпреки че шофьорът предварително затвори панорамния покрив на автомобила.

Само за няколко секунди обаче водата започна да се просмуква не само през пукнатините на люка, но и от високоговорителите на покрива, горната част на страничните прозорци и дори от вътрешното осветление, наводнявайки кожените седалки и пълнейки поставките за чаши на централната конзола.

От видеото не става ясно дали наводнението е причинило по-сериозни проблеми на автомобила, който все пак успя да излезе на собствен ход. Със сигурност обаче собственикът му ще трябва да посвети сервиз, където след изсъскването ще трябва да бъдат проверени уплътненията, електрическата система и електрониката.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес