Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

SEAT показа своя автомобил на бъдещето

04 декември 2018, 09:28 часа • 4166 прочитания

Вероятно ще дойде ден, в който на производителите няма да има се налага да използват обичайните платформи и базови модели за направата на нови превозни средства, тъй като автомобилите ще разчитат на компюрти и електрически батерии. Испанската компания SEAT явно се подготвя за този момент и представи концепция за подобен автомобил.

Идеата е, че в бъдеще използваните в момента решения за аеродинамика ще остареят и компаниите ще трябва да търсят нови начини, за да изпълнят изискванията на своите клиенти. Испанците смятат, че това може да стане с помощта на масов кросоувър, който са кръстили Vitoria.

Разбира се, засега това е само концепция, а не готов прототип. Основното приемущество на този автомобил е просторният интериор, електрическата батерия и автономната система от пето ниво, което предвижда колата да може да се придвижва напълно самостоятелно.

Още една технология е системата за разпознаване на лица, която заедно със системата за пръстови отпечатъци (кръглите дръжки на вратите) ще направи автомобила максимално опростен, тъй като няма да има нужда от ключ или дистанционно за отварянето. Освен това, по този начин машината ще бъде и по-безопасна.

От SEAT засега не разкриват други подробности за проекта, като уточняват единствено, че Vitoria е проектиран за времето около 2030 г. и дори по-късно.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес